Vijf dingen die je alleen in The DC Book vindt

Hoe kan slechts één boek de geheimen van het hele DC-universum bevatten? Met meer dan 200 pagina’s met feiten, karaktersamenvattingen, tijdlijnen, kaarten en meer, Het DC-boek, geschreven door Stephen “Win” Wiacek en uitgegeven door DK Books, staat vol met alles wat je ooit wilde weten over de wereld(en) die Superman en zijn vrienden bewonen.

Vanaf de eerste momenten van de creatie van het Omniversum tot het einde der tijden, zit er veel geschiedenis tussen de kleurrijke omslagen van dit boek. Er is zelfs een kort overzicht van de gebeurtenissen in de echte wereld die meer dan tachtig jaar geleden leidden tot de oprichting van DC Comics.

Het DC-boek bevat zoveel informatie dat ik garandeer* dat je iets te weten komt over je favoriete superhelden dat je nog niet eerder wist.

Ja, ik weet met wie ik praat (naar wie ik schrijf?) en dat jullie allemaal DC-megafans zijn. Het maakt niet uit! Je gaat iets nieuws leren. In feite zijn hier vijf dingen – uit wat aanvoelt als duizenden – die je alleen zult vinden op de buitengewone pagina’s van Het DC-boek.

*Garantie niet juridisch bindend in een multiversum.

Een tijdlijn van het Omniversum

Wanneer hebben de Guardians de Groene Lantaarns voor het eerst ingezet? Wanneer viel Atlantis? De antwoorden op deze vragen en meer zijn te vinden in: Het DC-boek beknopte tijdlijn waarin de geschiedenis van het Omniversum wordt beschreven. (De antwoorden zijn respectievelijk drie miljard jaar geleden en 40.000 jaar geleden.)

Het Omniversum is een verzameling van alle Multiversums die de thuisbasis zijn van onze favoriete helden en schurken. Heb je gehoord van Perpetua? Nou, ze was de maker van slechts één multiversum. Negentien miljard jaar geleden kwam Perpetua in opstand, werd verslagen en gevangengezet. Haar Multiversum werd vervolgens afgesneden van het Omniversum en ze zette haar strijd ongezien voort… tenminste tot de gebeurtenissen van Justice League en Dark Knights: Death Metal voor 2018-2020.

Een korte geschiedenis van Perpetua

Maar wie is Perpetua, vraag je je misschien af? Het complexe antwoord op die simpele vraag staat ook in de pagina’s van dit boek. Perpetua is de moeder van multiversa. Ze creëerde niet alleen haar eigen Multiversum, maar ze was ook de oorzaak van meerdere crises die later de realiteit teisterden. Perpetua ontwierp Crisis na Crisis en gebruikte de energie die ze opwekten om kracht te verzamelen, zelfs terwijl ze gevangen zaten in de Bronmuur.

Wil je meer weten over wat er daarna gebeurt en hoe dit leidt tot de gebeurtenissen in de recente DC-kaskrakers van Scott Snyder? Oppakken Het DC-boek Er achter komen.

Een dwarsdoorsnede van de kosmische staf van Stargirl

Fans die graag de moeren en bouten zien die een superheld laten werken, zullen op deze pagina’s veel ontdekken. Mijn favoriet is toch wel de gedetailleerde dwarsdoorsnede van Stargirl’s Cosmic Staff. (Het diagram toont letterlijk de moeren en bouten.) Courtney Whitmore’s Cosmic Staff, een bijgewerkte versie van de originele uitvinding van Ted Knight, heeft een CPU, ventilatieopeningen, ID-interface en meer. Wil je weten waar die onderdelen op het personeel te vinden zijn? Je kunt er alleen achter komen in Het DC-boek.

Een gids voor de metalen van het multiversum

Amazone? Batmanium? Dit zijn zeer reële elementalen en metalen – nou ja, hoe dan ook echt in het DC-universum. In Het DC-boek je zult meer te weten komen over de vreemde elementen die grote schade aanrichten aan meerdere universums. Het harnas van Cyborg en het zwaard van Deathstroke gebruiken bijvoorbeeld beide hetzelfde element als basis, Promethium. Wonder Woman’s armbanden? Je raadt het al, Amazonium.

En natuurlijk is er Nth Metal, de bron van de zwaartekracht tartende vaardigheden van Hawkman en Hawkwoman. Lees er meer over in de extra-multiversale elementenverkenning van het boek.

Een geannoteerde atlas van Krypton

Iedereen weet dat Superman uit Krypton komt. Maar kun je de stad noemen waar Kal-El werd geboren kort voordat het noodlot toesloeg? Met de uitgebreide atlas van zijn thuisplaneet in Het DC-boek, kunt u het antwoord vinden op dat beetje trivia en meer. Waar is Argo? Kandor, voordat het werd gebotteld door Brainiac? Fort Rozz? Je kunt deze plaatsen en meer op de kaart uitkiezen, samen met een korte geschiedenis van de planeet.

Deze leuke weetjes zijn slechts het topje van de Omniversum-berg. Als je ooit een vraag hebt gehad over het DC Universe, vind je het antwoord op de pagina’s van Het DC-boek. (En ja, de vraag staat er ook in.) Vind hem nu bij je favoriete boekverkopers in gedrukte en digitale vorm.

Het DC-boek door Stephen “Win” Wiacek en uitgegeven door DK Books is nu overal verkrijgbaar in boekhandels en digitale retailers.

Kelly Knox schrijft over strips en animaties voor alle leeftijden voor DCComics.com en haar werk is ook te zien op IGN, Nerdist en meer. Volg haar op Twitter op @kelly_knox om over superhelden, strips en popcultuur te praten.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Wildeboeken.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart